Du behöver
-
35 bitar:
- 250 g smör
- 5 dl vetemjöl
- 1 ½ dl strösocker
- 2 msk vaniljsocker
- ½ msk bakpulver Fyllning:
- 2 dl kesella
- 5 dl crème fraiche
- 4 ägg
- 3 dl strösocker
- 1 msk vaniljsocker
- 500 g jordgubbar Smuldeg:
- 250 g smör
- 5 dl vetemjöl
- 1 ½ dl strösocker
- 2 msk vaniljsocker
- ½ msk bakpulver Ugn: 200°
Gör så här
1
Blanda smöret i bitar, mjöl, socker, vaniljsocker och bakpulver till en deg, gärna i matberedare. Tryck ut i en långpanna, 30x40 cm, klädd med bakplåtspapper.
2
Fyllning: Vispa ihop kesella, crème fraiche, ägg, socker och vaniljsocker och häll i långpannan. Rensa och skiva jordgubbarna och strö över fyllningen.
3
Smuldeg: Arbeta ihop smöret i bitar, mjöl, socker, vaniljsocker och bakpulver till en smuldeg och strö över jordgubbarna.
4
Grädda strax under mitten i ugnen i 40 minuter. Låt kakan svalna och skär i rutor.