Du behöver
-
6–8 bufféportioner:
- 250 g risoni
- 2 msk olivolja
- 1 gurka
- 4 salladslökar
- 2 äpplen
- saft av ½ citron
- 200 g gravad lax
- 65 g småbladig spenat
- 2 dl gröna ärtor Sås:
- 2 dl crème fraiche
- 3 msk riven pepparrot
- 1 citron, rivet skal
- 1 krm salt
- 1 krm svartpeppar Garnering:
- dillvippor
Gör så här
1
Koka risonin enligt anvisning på förpackningen. Häll av och skölj hastigt av i kallt vatten. Blanda med olja.
2
Sås: Blanda samman ingredienserna.
3
Skölj och hyvla gurkan i remsor. Skiva salladslökarna. Kärna ur och skiva äpplena, pressa citron över.
4
Lägg upp risoni, gurkremsor, salladslök, äppelskivor, lax och spenat på ett fat. Klicka ut såsen.
5
Garnering: Toppa med dillvippor.