Pastasallad med gravad lax och pepparrotskräm

Härlig sallad med risoni, en pastasort som är formad som risgryn. Till det gravad lax, sommargrönsaker och pepparrotskräm.

Du behöver

    6–8 bufféportioner:
  • 250 g risoni
  • 2 msk olivolja
  • 1 gurka
  • 4 salladslökar
  • 2 äpplen
  • saft av ½ citron
  • 200 g gravad lax
  • 65 g småbladig spenat
  • 2 dl gröna ärtor
  • Sås:
  • 2 dl crème fraiche
  • 3 msk riven pepparrot
  • 1 citron, rivet skal
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Garnering:
  • dillvippor

Gör så här

1

Koka risonin enligt anvisning på förpackningen. Häll av och skölj hastigt av i kallt vatten. Blanda med olja.

2

Sås: Blanda samman ingredienserna.

3

Skölj och hyvla gurkan i remsor. Skiva salladslökarna. Kärna ur och skiva äpplena, pressa citron över.

4

Lägg upp risoni, gurkremsor, salladslök, äppelskivor, lax och spenat på ett fat. Klicka ut såsen.

5

Garnering: Toppa med dillvippor.

Scroll to Top