Valborgsmiddagen inleds genom att skåla in våren med en fräsch rabarberspritz. Till fördrinken bjuder vi på läckra smördegspuffar med brieost och picklad rödlök.
Förrätten består av cheesecakerutor med räkor och lax.
Till varmrätten serveras ungsstekt fläskytterfilé, rostad potatis, härliga vårprimörer och tryffelbearnaise.
Måltiden avslutas med en läcker jordgubbskompott med rostad mandelmassa.
Valborgsmeny: 5 goda recept
1. Fördrink: Rabarberspritz med mynta
Välkomstdrinken rabarberspritz är frisk och fräsch. Kan förstås också göras på alkoholfritt bubbel.
2. Tilltugg: Smördegspuffar med brie och picklad rödlök
Gott till drinken! Frasiga smördegspuffar med krämig brieost och picklad rödlök. Vi gjorde våra puffar ca 3 x 3 cm, det blir lagom stora munsbitar.
3. Förrätt: Cheesecakerutor med räkor och lax
Läckra cheesecakerutor på en botten av kavring. I fyllningen gömmer sig bland annat räkor, ägg och stenbitsrom.
4. Varmrätt: Ugnsstekt fläskytterfilé med tryffelbearnaise
Ugnsstekt fläskytterfilé med rostad potatis, spänstiga primörer och tryffelbearnaise. Toppa rätten med minimozzarella, basilika och små tomater.
5. Efterrätt: Jordgubbskompott med rostad mandelmassa
Hemgjord jordgubbskompott med färskost, grädde och rostad mandelmassa är en kanongod efterrätt som dessutom är busenkel att göra.