Valborgsmeny: Trerättersmiddag för 6 personer

Visst vill man fira när valborg står för dörren! Vi har dukat upp till en läcker festmeny för vännerna – självklart med inslag av vårens ljuvliga primörer.

Valborgsmiddagen inleds genom att skåla in våren med en fräsch rabarberspritz. Till fördrinken bjuder vi på läckra smördegspuffar med brieost och picklad rödlök.

Förrätten består av cheesecakerutor med räkor och lax.

Till varmrätten serveras ungsstekt fläskytterfilé, rostad potatis, härliga vårprimörer och tryffelbearnaise.

Måltiden avslutas med en läcker jordgubbskompott med rostad mandelmassa.

Valborgsmeny: 5 goda recept

1. Fördrink: Rabarberspritz med mynta

Foto: Anders Norrsell

Välkomstdrinken rabarberspritz är frisk och fräsch. Kan förstås också göras på alkoholfritt bubbel.

Recept

2. Tilltugg: Smördegspuffar med brie och picklad rödlök

Foto: Anders Norrsell

Gott till drinken! Frasiga smördegspuffar med krämig brieost och picklad rödlök. Vi gjorde våra puffar ca 3 x 3 cm, det blir lagom stora munsbitar.

Recept

3. Förrätt: Cheesecakerutor med räkor och lax

Foto: Anders Norrsell

Läckra cheesecakerutor på en botten av kavring. I fyllningen gömmer sig bland annat räkor, ägg och stenbitsrom.

Recept

4. Varmrätt: Ugnsstekt ­fläskytterfilé med tryffelbearnaise

Foto: Anders Norrsell

Ugnsstekt fläskytterfilé med rostad potatis, spänstiga primörer och tryffelbearnaise. Toppa rätten med minimozzarella, basilika och små tomater.

Recept

5. Efterrätt: Jordgubbskompott med rostad mandelmassa

Foto: Anders Norrsell

Hemgjord jordgubbskompott med färskost, grädde och rostad mandelmassa är en kanongod efterrätt som dessutom är busenkel att göra.

Recept

Scroll to Top