Korv stroganoff med basilika och dijonsenap

Korv stroganoff är en middagsklassiker som alltid går hem. Här får korvgrytan en ny och spännande twist med basilika och dijonsenap i såsen.

Du behöver

    4 portioner
  • 550 g falukorv
  • 1 gul lök
  • 1 msk smör
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl mjölk
  • 1 msk kalvfond
  • ½ kruka basilika
  • 1 msk dijonsenap
  • salt, peppar
  • Servering:
  • kokt ris
  • kokt broccoli

Gör så här

1

Skär korven i strimlor. Skala och hacka löken.

2

Fräs korven i smör i stekpanna tills den fått färg. Lägg i lök och tomatpuré, fräs 1 minut.

3

Späd med grädde, mjölk, fond, finhackad basilika och senap. Koka i 10 minuter. Smaka av.

4

Servering: Servera korv Stroganoff tillsammans med ris och broccoli.

Scroll to Top