Du behöver
-
6 portioner
- 800 g falukorv
- 3 dl crème fraiche
- ½ dl bostongurka
- 1 finhackat äpple
- 1 msk senap
- salt, peppar
- ½ dl ketchup
- 100 g riven ost Potatismos:
- 1 ½ kg potatis
- 2 dl mjölk
- 50 g smör
- salt, peppar
- 3 äggulor Ugn: 225°
Gör så här
1
Potatismos: Skala potatisen och dela i bitar. Koka den mjuk. Häll av vattnet, ånga den torr.
2
Mosa potatisen och vispa med mjölk och smör till ett fluffigt mos. Smaka av med salt och peppar och rör i äggulorna.
3
Skär snitt i korven och lägg den i en form.Blanda crème fraiche, bostongurka, äpple och senap och lägg i skårorna och inne i mitten. Salta och peppra. Toppa med ketchup och ost.
4
Spritsa moset runt korven. Gratinera mitt i ugnen i 30 minuter.