Ugnsgratinerad falukorv med ­rostade rotfrukter

Senap, ost och äpple blir god fyllning i falukorven. Servera med rostade rotfrukter och ett gott örtsmör. Lättlagad middag för hela familjen!

Du behöver

    4 portioner
  • 600 g falukorv
  • 3 msk valfri senap
  • skivad ost
  • 1 stort äpple
  • 1 kg blandade ­rotfrukter, t ex ­potatis, morot och gulbeta
  • 2–3 msk olja
  • 25 g smör
  • Kryddsmör
  • 100 g smör
  • 2 vitlöksklyftor
  • ½ dl hackade örter, t ex persilja, timjan, rosmarin
  • Ugn: 225°

Gör så här

1

Skär snitt i korven, men inte ända ner. Bred senap i snitten och lägg en ½ ostskiva i varje snitt. ­Kärna ur äpplet och skär det i tunna klyftor. Stick ner klyftorna mellan korvskivorna.

2

Tvätta potatisen och dela den i klyftor eller bitar. Skala rotfrukterna och dela dem i bitar. Lägg potatis och rotfrukter i en långpanna bakplåtspapper. Häll över olja och blanda om.

3

Rosta i ugnens mitt i ca 20 minuter. Ta ut plåten och lägg på­ ­korven. Klicka smör på korven och stek vidare i ytterligare 20 minuter.

4

Kryddsmör: Rör ihop ingredienserna.

5

Servera korv och rotfrukter på samma fat. Servera med kryddsmör.

Scroll to Top