Du behöver
-
4 portioner
- 600 g falukorv
- 3 msk valfri senap
- skivad ost
- 1 stort äpple
- 1 kg blandade rotfrukter, t ex potatis, morot och gulbeta
- 2–3 msk olja
- 25 g smör Kryddsmör
- 100 g smör
- 2 vitlöksklyftor
- ½ dl hackade örter, t ex persilja, timjan, rosmarin Ugn: 225°
Gör så här
Skär snitt i korven, men inte ända ner. Bred senap i snitten och lägg en ½ ostskiva i varje snitt. Kärna ur äpplet och skär det i tunna klyftor. Stick ner klyftorna mellan korvskivorna.
Tvätta potatisen och dela den i klyftor eller bitar. Skala rotfrukterna och dela dem i bitar. Lägg potatis och rotfrukter i en långpanna bakplåtspapper. Häll över olja och blanda om.
Rosta i ugnens mitt i ca 20 minuter. Ta ut plåten och lägg på korven. Klicka smör på korven och stek vidare i ytterligare 20 minuter.
Kryddsmör: Rör ihop ingredienserna.
Servera korv och rotfrukter på samma fat. Servera med kryddsmör.