Du behöver
-
12 stycken
- 200 g tofu
- 1 msk kokosolja
- 1 tsk rostad sesamolja
- 1 msk tamari
- ½ msk äppelcidervinäger
- 1 morot, ca 140 g
- ½ dl kimchi
- 50 g sallad
- 1 dl gräslök
- 150 g rödkål
- 1 mango
- ½ lime, juice och finrivet skal
- 12 rispapper Dippsås
- 1 ½ lime, juice och finrivet skal
- 1 msk sesamolja
- 3 msk tamari
- 1 tsk chili, finhackad
- 1 tsk ingefära, finriven
- 1 vitlöksklyfta, finriven Till servering
- rostade sesamfrön
- hjärtbladssallad
Gör så här
Dippsås: Blanda samtliga ingredienser i en burk med lock, skaka om. Tips: gör dubbel sats med en gång, så god!
Skiva tofun i 12 stavar. Krama ur vätska med kökspapper.
Hetta upp kokosolja och sesamolja i en stekpanna. Stek tofun på medelhög värme, vänd två gånger. Tillsätt äppelcidervinäger och tamari. När vätskan absorberats: flytta över tofun på en tallrik och låt svalna.
Strimla moroten, använd mandolin. Skölj och torka salladen i salladsslunga. Finhacka gräslöken och strimla rödkålen.
Skär mangon i lillfingerstora klyftor. Strö över skal och juice från ½ lime och blanda runt med mangon.
Häll ljummet vatten i en stor skål eller djupt fat.
Doppa rispappret snabbt i vatten, lägg det på ett slätt underlag och placera tofu, alla grönsaker, mango och örter mitt på pappret. Börja nedifrån och vik upp rispapperet, vik därefter in sidorna. Använd lätt hand och dra fyllningen omsluten av pappret mot dig. Rulla därefter ihop till en rulle.