Kycklingsoppa med tomat och curry

Kycklingsoppan med curry, tomat, purjolök och äpple går snabbt och lätt att laga. Servera kycklingsoppan med ett gott bröd för en matig och värmande middag.

Du behöver

    4 portioner
  • 300 g kycklingfilé
  • salt och svartpeppar
  • ½ purjolök
  • 1 gul lök
  • 1 äpple
  • 2 msk smör
  • 1 msk curry
  • 400 g passerade tomater
  • 400 g konserverade körsbärstomater
  • 1 dl vatten
  • 2 ½ dl grädde
  • 3 msk grönsaksfond
  • 1 msk flytande honung
  • 2 dl småbladig spenat
  • 3 msk hackad persilja

Gör så här

1

Putsa och strimla kycklingen. Salta och peppra runt om.

2

Strimla purjolöken. Skala och finhacka ­löken. Kärna ur och strimla äpplet.

3

Hetta upp smör och curry i en gryta och fräs kycklingen i ett par ­minuter. Tillsätt grönsaker och äpple och fräs ­vidare i ett par minuter.

4

Tillsätt tomater, vatten, grädde och fond. Koka samman i ca 4 minuter. Rör i honung och tillsätt spenat och persilja.

Scroll to Top