Du behöver
-
4 portioner
- 300 g kycklingfilé
- salt och svartpeppar
- ½ purjolök
- 1 gul lök
- 1 äpple
- 2 msk smör
- 1 msk curry
- 400 g passerade tomater
- 400 g konserverade körsbärstomater
- 1 dl vatten
- 2 ½ dl grädde
- 3 msk grönsaksfond
- 1 msk flytande honung
- 2 dl småbladig spenat
- 3 msk hackad persilja
Gör så här
1
Putsa och strimla kycklingen. Salta och peppra runt om.
2
Strimla purjolöken. Skala och finhacka löken. Kärna ur och strimla äpplet.
3
Hetta upp smör och curry i en gryta och fräs kycklingen i ett par minuter. Tillsätt grönsaker och äpple och fräs vidare i ett par minuter.
4
Tillsätt tomater, vatten, grädde och fond. Koka samman i ca 4 minuter. Rör i honung och tillsätt spenat och persilja.