Saffransmazariner

Bjud på hembakta mazariner till jul! Här får fyllningen både färg och smak av saffran. Servera när det vankas glöggmingel!

Du behöver

    30 stycken:
  • 4 ½ dl vetemjöl
  • 1 ½ dl florsocker
  • 180 g smör
  • 1–2 äggulor
  • Fyllning:
  • 50 g + 100 g smör, rumsvarmt
  • ½ g saffran
  • 400 g mandelmassa
  • 3 äggulor
  • 2 ägg
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 msk vetemjöl
  • Ugn: 175°

Gör så här

1

Blanda mjöl och florsocker. Finfördela smöret i blandningen. Tillsätt äggulorna och arbeta snabbt ihop till en deg. Låt vila i kylen i 30 minuter.

2

Smält 50 g smör i en kastrull och rör i saffran. Låt dra i 10 minuter.

3

Riv mandelmassan och rör den smidig med 100 g smör. Blanda i saffranssmöret.

4

Rör först i äggulor och sedan ett ägg i taget under vispning. Vänd i vaniljsocker och mjöl.

5

Smörj mazarinformar med smör. Tryck ut degen i formarna.

6

Fyll formarna till 3/4 med fyllning och grädda mitt i ugnen i 15 minuter. Låt svalna några minuter innan de stjälps upp.

Scroll to Top