Du behöver
-
30 stycken:
- 4 ½ dl vetemjöl
- 1 ½ dl florsocker
- 180 g smör
- 1–2 äggulor Fyllning:
- 50 g + 100 g smör, rumsvarmt
- ½ g saffran
- 400 g mandelmassa
- 3 äggulor
- 2 ägg
- 2 tsk vaniljsocker
- 2 msk vetemjöl Ugn: 175°
Gör så här
1
Blanda mjöl och florsocker. Finfördela smöret i blandningen. Tillsätt äggulorna och arbeta snabbt ihop till en deg. Låt vila i kylen i 30 minuter.
2
Smält 50 g smör i en kastrull och rör i saffran. Låt dra i 10 minuter.
3
Riv mandelmassan och rör den smidig med 100 g smör. Blanda i saffranssmöret.
4
Rör först i äggulor och sedan ett ägg i taget under vispning. Vänd i vaniljsocker och mjöl.
5
Smörj mazarinformar med smör. Tryck ut degen i formarna.
6
Fyll formarna till 3/4 med fyllning och grädda mitt i ugnen i 15 minuter. Låt svalna några minuter innan de stjälps upp.