Du behöver
-
40 stycken
- ½–1 g saffran
- 1 ½ dl strösocker
- 160 g smör, rumsvarmt
- 1 msk vaniljsocker
- ½ dl ljus sirap
- 5 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver Garnering
- pärlsocker
- 50 g mörk choklad Ugn: 175°
Gör så här
1
Stöt saffran och 1 msk av sockret i en mortel.
2
Smält 1 msk av smöret och rör i saffranssockret. Låt gärna stå och dra en stund.
3
Rör ihop saffranssmör, smör, socker, vaniljsocker och sirap. Rör i mjöl och bakpulver och arbeta ihop till en deg.
4
Dela degen i tre bitar. Rulla ut till längder, ca 40 cm. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och platta ut dem väl. Strö pärlsocker på en eller två av dem.
5
Grädda strax under ugnens mitt i ca 15 minuter.
6
Skär de varma längderna i bitar. Låt svalna. Doppa de utan pärlsocker i smält choklad och låt stelna.