Kladdig chokladkaka med lingon

Choklad och lingon – en något oväntad men oemotståndlig kombination! Den saftiga kakan med mörk choklad får en läcker twist med hjälp av sötsyrliga lingon. Kakan blir extra lyxig med lingongrädde på toppen!

Du behöver

    10 bitar
  • 250 g frysta lingon
  • ½ dl strösocker
  • 200 g smör
  • 200 g mörk choklad
  • 3 ägg
  • 1 ½ dl strösocker
  • 1 krm salt
  • 2½ dl vetemjöl
  • Garnering
  • 2 dl vispgrädde
  • ½ dl lingonsylt
  • lingon
  • Ugn: 150°

Gör så här

1

Kaka: Blanda de frysta lingonen med socker.

2

Smöra en springform, ca 24 cm i diameter. Kläm gärna fast ett smort bakplåtspapper i formens botten.

3

Smält smöret i en kastrull. Ta av från värmen. Dela chokladen i mindre bitar och smält i smöret.

4

Vispa ägg, socker och salt. Rör ner smör- och chokladblandningen, siktat mjöl och lingonen i äggsmeten. Fördela smeten i formen.

5

Grädda strax under ugnens mitt i 25–30 minuter. Kontrollera med sticka att kakan är klar. Ta ut och låt svalna.

6

Garnering: Vispa grädden. Blanda med lingonsylt. Toppa kakan med lingongrädden och lingon.

Scroll to Top