Du behöver
-
10 bitar
- 250 g frysta lingon
- ½ dl strösocker
- 200 g smör
- 200 g mörk choklad
- 3 ägg
- 1 ½ dl strösocker
- 1 krm salt
- 2½ dl vetemjöl Garnering
- 2 dl vispgrädde
- ½ dl lingonsylt
- lingon
- Ugn: 150°
Gör så här
Kaka: Blanda de frysta lingonen med socker.
Smöra en springform, ca 24 cm i diameter. Kläm gärna fast ett smort bakplåtspapper i formens botten.
Smält smöret i en kastrull. Ta av från värmen. Dela chokladen i mindre bitar och smält i smöret.
Vispa ägg, socker och salt. Rör ner smör- och chokladblandningen, siktat mjöl och lingonen i äggsmeten. Fördela smeten i formen.
Grädda strax under ugnens mitt i 25–30 minuter. Kontrollera med sticka att kakan är klar. Ta ut och låt svalna.
Garnering: Vispa grädden. Blanda med lingonsylt. Toppa kakan med lingongrädden och lingon.