Du behöver

    4 portioner
  • 1 gul lök
  • 600 g falukorv
  • 1 msk smör
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl mjölk
  • 2 msk grönsaksfond
  • 1 msk majsstärkelse
  • 150 g sockerärter
  • 150 g cocktailtomater
  • 1 msk riven pepparrot
  • 3 msk hackad dill
  • salt och peppar
  • Servera med
  • kokt potatis

Gör så här

1

Skala och skiva löken. Skiva korven och stek den i smör tillsammans med löken.

2

Blanda grädde, mjölk och fond i en gryta och koka upp. Rör ut majsstärkelse i lite vatten och red av såsen.

3

Lägg i korvfräset, ­ansade sockerärter och delade tomater och låt småkoka i 10 minuter.

4

Rör i pepparrot och dill. Smaka av med salt och peppar. Servera med potatis och extra riven pepparrot.