Du behöver
-
35 bitar
- 6 ¼ dl vetemjöl
- ½ tsk bakpulver
- ½ tsk bikarbonat
- 1 msk vaniljsocker
- 5 dl strösocker
- 2 tsk kanel
- 3 dl rapsolja
- 2 dl filmjölk
- 3 ägg
- 3 äpplen Glasyr
- 100 g smör
- ½ dl mjölk
- 1 dl kolasås
- 7 dl florsocker Topping
- 1 ½ dl kokosflingor
- Ugn: 200°
Gör så här
1
Blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat, vaniljsocker, strösocker och kanel i en stor skål.
2
Rör i olja, filmjölk och ägg och blanda om till en smet.
3
Skala och riv äpplena och rör ner äppelrivet i smeten.
4
Häll smeten i en bakpappersklädd långpanna, 30 x 40 cm. Grädda strax under mitten i ugnen i 20 minuter. Låt svalna.
5
Glasyr: Smält smöret och blanda med mjölk, kolasås och florsocker. Rör glasyren slät. Bred glasyren försiktigt över kakan.
6
Topping: Strö på kokosflingor, låt glasyren stelna och skär i rutor.