Kärleksmums med äpple och kolaglasyr

Men äpple och kanel i smeten blir det riktigt saftiga och välsmakande kärleksmums. På kakans topp brer vi en läcker kolaglasyr. Till sist strösslas kokos över hela kalaset – precis som på en klassisk kärleksmums!

Du behöver

    35 bitar
  • 6 ¼ dl vetemjöl
  • ½ tsk bakpulver
  • ½ tsk bikarbonat
  • 1 msk vaniljsocker
  • 5 dl strösocker
  • 2 tsk kanel
  • 3 dl rapsolja
  • 2 dl filmjölk
  • 3 ägg
  • 3 äpplen
  • Glasyr
  • 100 g smör
  • ½ dl mjölk
  • 1 dl kolasås
  • 7 dl florsocker
  • Topping
  • 1 ½ dl kokosflingor
  • Ugn: 200°

Gör så här

1

Blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat, vaniljsocker, strösocker och kanel i en stor skål.

2

Rör i olja, filmjölk och ägg och blanda om till en smet.

3

Skala och riv äpplena och rör ner äppelrivet i smeten.

4

Häll smeten i en bakpappersklädd långpanna, 30 x 40 cm. Grädda strax under mitten i ugnen i 20 minuter. Låt svalna.

5

Glasyr: Smält smöret och blanda med mjölk, kolasås och florsocker. Rör glasyren slät. Bred glasyren försiktigt över kakan.

6

Topping: Strö på kokosflingor, låt glasyren stelna och skär i rutor.

Scroll to Top