Bakad lax med fänkålssallad och burrata

Vår bakade lax med fänkålssallad är en smakupplevelse du inte vill missa. Kronan på verket är en krämig burrata. Fantastiskt gott och lätt att laga!

Du behöver

    4 portioner
  • 4 bitar laxfilé à 120 g
  • salt och peppar
  • 1 tsk chilikrydda
  • 1 liten baguette
  • 2 + 2 msk olivolja
  • 1 fänkål, 375 g
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 65 g babyspenat
  • 1 burrata
  • 1 citron, rivet skal och saft
  • dill
  • Ugn: 200°

Gör så här

1

Krydda laxen på båda sidor med salt, peppar och chilikrydda. Lägg den på en plåt med bakplåtspapper.

2

Riv baguetten i mindre bitar och blanda med olja, salt och peppar. Bred ut brödet bredvid laxen på plåten och baka mitt i ugnen i 15 minuter, tills laxen är klar.

3

Ansa fänkålen och skiva den tunt på en mandolin. Blanda med riven vitlök, olja och vinäger. Vänd i spenaten och lägg upp på ett fat.

4

Dela laxen i bitar med en gaffel och lägg upp på salladen. Dela burratan försiktigt och lägg på. Strö över rivet citronskal och ringla över citronsaft och dill.

Scroll to Top