Du behöver
-
4 portioner
- 4 bitar laxfilé à 120 g
- salt och peppar
- 1 tsk chilikrydda
- 1 liten baguette
- 2 + 2 msk olivolja
- 1 fänkål, 375 g
- 1 vitlöksklyfta
- 1 msk rödvinsvinäger
- 65 g babyspenat
- 1 burrata
- 1 citron, rivet skal och saft
- dill
- Ugn: 200°
Gör så här
1
Krydda laxen på båda sidor med salt, peppar och chilikrydda. Lägg den på en plåt med bakplåtspapper.
2
Riv baguetten i mindre bitar och blanda med olja, salt och peppar. Bred ut brödet bredvid laxen på plåten och baka mitt i ugnen i 15 minuter, tills laxen är klar.
3
Ansa fänkålen och skiva den tunt på en mandolin. Blanda med riven vitlök, olja och vinäger. Vänd i spenaten och lägg upp på ett fat.
4
Dela laxen i bitar med en gaffel och lägg upp på salladen. Dela burratan försiktigt och lägg på. Strö över rivet citronskal och ringla över citronsaft och dill.