Du behöver
-
12 bitar
- 250 g smör
- 2 dl strösocker
- 6 dl vetemjöl Fyllning
- 2 nektariner
- 250 g jordgubbar
- 3 ägg
- 2 dl strösocker
- 2 dl vetemjöl
- ½ tsk salt
- 2 tsk vaniljsocker
- Servera med
- vaniljsås Ugn: 175°
Gör så här
1
Pajdeg: Blanda smör, socker och mjöl till en pajdeg. Tryck ut den i en form, 25 x 30 cm, klädd med bakplåtspapper. Kläm fast folieremsor runt kanten och förgrädda i 10 minuter. Ta bort folien.
2
Fyllning: Kärna ur och skär nektarinerna i klyftor. Rensa och skiva jordgubbarna. Lägg nektariner och jordgubbar vackert i formen.
3
Vispa ägg och socker. Vispa ner mjöl, salt och vaniljsocker och häll smeten över frukten.
4
Grädda strax under mitten i ugnen i ca 35 minuter. Servera med vaniljsås.