Nektarin- och jordgubbspaj i långpanna

Prova att baka paj i långpanna! Kombinationen av nektarin och jordgubbar är riktigt lyckad. Servera gärna kakan med vaniljsås.

Du behöver

    12 bitar
  • 250 g smör
  • 2 dl strösocker
  • 6 dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 2 nektariner
  • 250 g jordgubbar
  • 3 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • ½ tsk salt
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Servera med
  • vaniljsås
  • Ugn: 175°

Gör så här

1

Pajdeg: Blanda smör, socker och mjöl till en pajdeg. Tryck ut den i en form, 25 x 30 cm, klädd med bakplåtspapper. Kläm fast folieremsor runt kanten och förgrädda i 10 minuter. Ta bort folien.

2

Fyllning: Kärna ur och skär nektarinerna i klyftor. Rensa och skiva jordgubbarna. Lägg nektariner och jordgubbar vackert i formen.

3

Vispa ägg och socker. Vispa ner mjöl, salt och vaniljsocker och häll smeten över frukten.

4

Grädda strax under mitten i ugnen i ca 35 minuter. Servera med vaniljsås.

Scroll to Top