Du behöver
-
30 bitar
- 12 dl vetemjöl
- 7 ½ dl strösocker
- 1 ½ msk bakpulver
- 375 g smör
- 5 ägg
- 1 ½ msk vaniljsocker
- 3 dl mjölk
- 300 g körsbär
- 100 g röda vinbär Ugn: 200°
Gör så här
1
Blanda mjöl, socker och bakpulver i en stor skål. Smält smöret och blanda allt till en smuldeg. Ta undan 3 dl av smuldegen och spara till topping.
2
Blanda i ägg i smuldegen och rör om till en smet. Rör i vaniljsocker och mjölk.
3
Bred ut smeten i en långpanna, 30 x 40 cm, klädd med bakplåtspapper. Kärna ur körsbären och fördela över smeten. Strö över vinbär.
4
Strö över den sparade smuldegen. Grädda i nedre delen av ugnen i 35 minuter. Låt kakan svalna lite innan den skärs i rutor. Gott med vaniljsås till.