Fisksoppa med saffran och räkor

En lyxig soppa att fira helg med! Håller man sig till fryst fisk och frysta räkor till fisksoppan kan man dessutom hålla prislappen runt 20 kronor per portion.

Du behöver

    4 portioner
  • 600 g lax- eller torskfilé
  • 500 g oskalade räkor
  • 1 purjolök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 liten röd chilifrukt
  • 2 små tomater
  • 2 msk smör eller margarin
  • 7 dl vatten
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 kuvert saffran
  • 3 msk finklippt dill
  • Garnera med
  • skalade räkor
  • dillvippor

Gör så här

1

Tärna fisken i lagom stora bitar. Skala räkorna och ta undan 1/3 till garnering. Strimla purjo-löken och finhacka vitlöken och chilifrukten. Tärna tomaterna.

2

Hetta upp matfettet och fräs purjolök, vitlök och chili mjukt och blankt utan att det får färg.

3

Tillsätt tomater, vatten, buljongtärning, grädde, saffran och dill. Låt allt sjuda i ca 10 minuter.

4

Lägg ner fisken och låt allt sjuda i ca 4 minuter. Vänd ner ­räkorna.

5

Vid servering, garnera med resterande räkor samt dillvippor. Servera gärna soppan med en bit bröd.

Scroll to Top