Du behöver
-
4 portioner
- 600 g lax- eller torskfilé
- 500 g oskalade räkor
- 1 purjolök
- 2 vitlöksklyftor
- 1 liten röd chilifrukt
- 2 små tomater
- 2 msk smör eller margarin
- 7 dl vatten
- 1 fiskbuljongtärning
- 3 dl vispgrädde
- 1 kuvert saffran
- 3 msk finklippt dill Garnera med
- skalade räkor
- dillvippor
Gör så här
1
Tärna fisken i lagom stora bitar. Skala räkorna och ta undan 1/3 till garnering. Strimla purjo-löken och finhacka vitlöken och chilifrukten. Tärna tomaterna.
2
Hetta upp matfettet och fräs purjolök, vitlök och chili mjukt och blankt utan att det får färg.
3
Tillsätt tomater, vatten, buljongtärning, grädde, saffran och dill. Låt allt sjuda i ca 10 minuter.
4
Lägg ner fisken och låt allt sjuda i ca 4 minuter. Vänd ner räkorna.
5
Vid servering, garnera med resterande räkor samt dillvippor. Servera gärna soppan med en bit bröd.