Salsicciapasta med tomat och chili

Salsicciapastan med tomat, chili och syrad grädde svänger du snabbt ihop. Servera gärna med riven parmesanost och något gott att dricka!

Du behöver

    4 portioner
  • 2 schalottenlökar
  • 1 morot
  • 1 fänkål
  • 2 vitlöksklyftor
  • 10 cocktailtomater
  • 25 g smör
  • 300 g färsk salsiccia
  • 400 g pasta, t ex rigatoni
  • 2 msk tomatpuré
  • ½ tsk chiliflakes
  • 3 dl syrad grädde
  • salt
  • strösocker
  • persilja

Gör så här

1

Skala löken och moroten. Skiva båda tunt. Strimla fänkålen. Skala och hacka vitlöken. Dela tomaterna. Fräs allt utom tomaterna mjukt i smör.

2

Skär upp korven och ta ut innanmätet. Lägg ner i fräset, dela i mindre bitar och fräs i 5 minuter. Tillsätt tomaterna och fräs lite till.

3

Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Spara lite av kokvattnet.

4

Rör i tomatpuré, chiliflakes och grädde i grytan. Koka upp. Smaka av med salt och socker.

5

Blanda i avrunnen pasta och toppa med persilja. Späd ev med pastavatten om såsen känns för tjock.

Scroll to Top