Du behöver
-
4 portioner
- 2 schalottenlökar
- 1 morot
- 1 fänkål
- 2 vitlöksklyftor
- 10 cocktailtomater
- 25 g smör
- 300 g färsk salsiccia
- 400 g pasta, t ex rigatoni
- 2 msk tomatpuré
- ½ tsk chiliflakes
- 3 dl syrad grädde
- salt
- strösocker
- persilja
Gör så här
1
Skala löken och moroten. Skiva båda tunt. Strimla fänkålen. Skala och hacka vitlöken. Dela tomaterna. Fräs allt utom tomaterna mjukt i smör.
2
Skär upp korven och ta ut innanmätet. Lägg ner i fräset, dela i mindre bitar och fräs i 5 minuter. Tillsätt tomaterna och fräs lite till.
3
Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Spara lite av kokvattnet.
4
Rör i tomatpuré, chiliflakes och grädde i grytan. Koka upp. Smaka av med salt och socker.
5
Blanda i avrunnen pasta och toppa med persilja. Späd ev med pastavatten om såsen känns för tjock.