Kycklingkebab med blandad sås i pitabröd

Matigt och mumsigt – kycklingkebab i pitabröd. Ställ gärna fram alla ingredienser till kyckling­kebaben och låt var och en komponera sin egen variant.

Du behöver

  • 600 g kycklinglårfilé
  • 2 tsk malen spiskummin
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 msk sambal oelek
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • 1 msk olivolja
  • salt och peppar
  • Vit kebabsås
  • 2 dl matyoghurt
  • 1 dl majonnäs
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • Röd kebabsås
  • 1 ½ dl ajvar relish (mild)
  • ½ dl tomatpuré
  • 2 msk rapsolja
  • 1 msk sambal oelek
  • Servering
  • 4 pitabröd
  • ½ skivad gurka
  • 1 skivad silverlök
  • persilja
  • Ugn: 225°

Gör så här

1

Blanda lårfiléerna med spiskummin, paprikapulver, sambal oelek, vitlök, olja och salt.

2

Bred ut kycklingen på en plåt med bakplåtspapper och tillaga mitt i ugnen i 20 minuter tills den är klar. Låt svalna något och skär upp i mindre bitar.

3

Vit kebabsås: Blanda samtliga ingredienser. Smaka av med salt och peppar.

4

Röd kebabsås: Blanda samtliga ingredienser. Smaka av med salt och peppar.

5

Servering: Värm pitabröden i ugnen i 5 minuter. Fyll med gurka, lök, kyckling och såserna. Toppa med persilja.