Varm smörgåstårta med bacon och champinjoner

Den varma smörgåstårtan fyller vi med en stuvning gjord på svamp och bacon innan tårtan toppas med ost och gratineras i ugnen. En spännande variant på klassisk smörgåstårta.

Du behöver

    6 portioner
  • 420 gram bacon
  • 250 gram champinjoner
  • 1 purjolök
  • 5 deciliter crème fraiche
  • salt och peppar
  • 4 halvmånar hönökaka
  • 250 gram körsbärstomater
  • 2 deciliter riven ost
  • Ugn: 225°

Gör så här

1

Strimla baconet. Ansa och hacka champinjonerna. Fräs baconet tills det börjar ­släppa ifrån sig fett. Lägg i champinjonerna och fräs ett par minuter.

2

Ansa och skiva purjolöken. Låt fräsa med tills baconet börjar bli knaprigt och purjolöken mjuk.

3

Blanda fräset med crème fraiche och smaka av med salt och peppar.

4

Lägg 2 hönökakor på en plåt med bakplåts­papper. Bred på hälften av fyllningen. Lägg på de två sista bröden och bred på resten av fyllningen. Dela ­tomaterna och lägg ovanpå.

5

Strö över riven ost och gratinera mitt i ugnen i 20 minuter.

Scroll to Top