Du behöver
-
6 portioner
- 420 gram bacon
- 250 gram champinjoner
- 1 purjolök
- 5 deciliter crème fraiche
- salt och peppar
- 4 halvmånar hönökaka
- 250 gram körsbärstomater
- 2 deciliter riven ost Ugn: 225°
Gör så här
1
Strimla baconet. Ansa och hacka champinjonerna. Fräs baconet tills det börjar släppa ifrån sig fett. Lägg i champinjonerna och fräs ett par minuter.
2
Ansa och skiva purjolöken. Låt fräsa med tills baconet börjar bli knaprigt och purjolöken mjuk.
3
Blanda fräset med crème fraiche och smaka av med salt och peppar.
4
Lägg 2 hönökakor på en plåt med bakplåtspapper. Bred på hälften av fyllningen. Lägg på de två sista bröden och bred på resten av fyllningen. Dela tomaterna och lägg ovanpå.
5
Strö över riven ost och gratinera mitt i ugnen i 20 minuter.