Du behöver
-
4 portioner
- 1 stycken gul lök
- 2 stycken vitlöksklyftor
- 1 stycken röd chilifrukt
- olivolja till stekning
- 3 matskedar tomatpuré
- 6 deciliter vatten
- 1 deciliter vispgrädde
- 2 stycken grönsaksbuljongtärningar
- saft av en halv apelsin
- en halv kruka basilika, hackad
- 1 teskedar chiliflakes
- 2 burkar hela skalade tomater, à 400 g
- 250 gram tortellini med ostfyllning Topping
- riven parmesan
- hackad basilika
- rivet apelsinskal
Gör så här
1
Skala och finhacka lök och vitlök. Kärna ur och finhacka chilin. Fräs löken och chilin i olja i en rymlig kastrull utan att de får färg.
2
Tillsätt tomatpuré. Rör om och fräs 1 minut till. Tillsätt vatten, grädde, buljongtärning, apelsinsaft, apelsinskal, basilika, chiliflakes och tomater. Koka i 10–12 minuter.
3
Koka tortellinin enligt anvisningarna på förpackningen.
4
Mixa soppan med stavmixer. Smaka av. Vänd ner den kokta tortellinin.
5
Topping: Toppa med parmesan, basilika och apelsinskal.