Krämig tomatsoppa med tortellini och frisk smak av apelsin

Värmande tomatsoppa med uppiggande smak av apelsin och chili. Tillsätter du tortellini blir soppan extra matig.

Du behöver

    4 portioner
  • 1 stycken gul lök
  • 2 stycken vitlöksklyftor
  • 1 stycken röd chilifrukt
  • olivolja till stekning
  • 3 matskedar tomatpuré
  • 6 deciliter vatten
  • 1 deciliter vispgrädde
  • 2 stycken grönsaksbuljongtärningar
  • saft av en halv apelsin
  • en halv kruka basilika, hackad
  • 1 teskedar chiliflakes
  • 2 burkar hela skalade tomater, à 400 g
  • 250 gram tortellini med ostfyllning
  • Topping
  • riven parmesan
  • hackad basilika
  • rivet apelsinskal

Gör så här

1

Skala och finhacka lök och vitlök. Kärna ur och finhacka chilin. Fräs löken och chilin i olja i en rymlig kastrull utan att de får färg.

2

Tillsätt tomatpuré. Rör om och fräs 1 ­minut till. Tillsätt ­vatten, ­grädde, buljongtärning, apelsinsaft, apelsinskal, basilika, chiliflakes och tomater. Koka i 10–12 minuter.

3

Koka tortellinin ­enligt anvisningarna på ­förpackningen.

4

Mixa soppan med stavmixer. Smaka av. Vänd ner den kokta tortellinin.

5

Topping: Toppa med parmesan, basilika och apelsinskal.

Scroll to Top