Ugnsbakad spetskål med lax

Allt tillagat på samma plåt: spetskål med lax och rostade grönsaker. Plåten toppas med koriander och limeklyftor. Fräscha smaker!

4 portioner

Du behöver

  • 1 spetskålshuvud
  • 2 rödlökar
  • 10 små gula steklökar
  • 1 zucchini
  • 2 röda paprikor
  • 250 g broccoli
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 700 g laxfilé

Marinad

3 msk olivolja
2 msk riven ingefära
2 msk hackad koriander
2 msk japansk soja
1 lime

Sås

2 dl crème fraîche
1 dl riven lagrad ost
3 msk finhackad dill
rivet skal av 1 citron

Topping

limeklyftor
färsk koriander

Ugn: 225°

Gör så här

1

Ansa spetskålen och dela den i 4 klyftor. Skala och klyfta rödlöken. Skala steklöken och dela den ev på mitten.

2

Skölj zucchinin och dela den i halvmånar. Kärna ur och tärna paprikorna. Dela broccolin i mindre buketter.

3

Fördela samtliga grönsaker i en långpanna med bakplåtspapper. Salta, peppra och vänd om.

4

Marinad: Blanda samtliga ingredienser. Fördela halva mängden över grönsakerna och vänd om. Rosta strax under ugnens mitt i 20–25 minuter. Ta ut.

5

Putsa laxen och dela den i stora kuber. Lägg laxen på plåten och häll resten av marinaden över. Rosta vidare strax under ugnens mitt i ca 10 minuter.

6

Sås: Rör samman alla ingredienser.

7

Topping: Garnera med limeklyftor och koriander. Servera med såsen.

Scroll to Top