4 portioner
Du behöver
- 1 st spetskålshuvud
- 2 st rödlökar
- 10 st små gula steklökar
- 1 st zucchini
- 2 st röda paprikor
- 250 g broccoli
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 700 g laxfilé
Marinad
3 msk olivolja
2 msk riven ingefära
2 msk hackad koriander
2 msk japansk soja
1 st lime
Sås
2 dl crème fraîche
1 dl riven lagrad ost
3 msk finhackad dill
rivet skal av 1 citron
Topping
limeklyftor
färsk koriander
Ugn: 225°
Gör så här
Ansa spetskålen och dela den i 4 klyftor. Skala och klyfta rödlöken. Skala steklöken och dela den ev på mitten.
Skölj zucchinin och dela den i halvmånar. Kärna ur och tärna paprikorna. Dela broccolin i mindre buketter.
Fördela samtliga grönsaker i en långpanna med bakplåtspapper. Salta, peppra och vänd om.
Marinad: Blanda samtliga ingredienser. Fördela halva mängden över grönsakerna och vänd om. Rosta strax under ugnens mitt i 20–25 minuter. Ta ut.
Putsa laxen och dela den i stora kuber. Lägg laxen på plåten och häll resten av marinaden över. Rosta vidare strax under ugnens mitt i ca 10 minuter.
Sås: Rör samman alla ingredienser.
Topping: Garnera med limeklyftor och koriander. Servera med såsen.