Du behöver
- 225 g smör
- 4 dl vetemjöl
- 0.5 dl strösocker
- 1 st äggula
Fyllning
300 g mandelmassa
100 g rumsvarmt smör
3 st ägg
0.75 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
Tosca
2 dl hasselnötter
1 dl valnötter
0.75 dl vispgrädde
0.75 dl strösocker
1 msk vetemjöl
35 g smör
0.5 dl ljus sirap
Ugn: 200°
Gör så här
Blanda smör, mjöl och socker till en smulig massa, gärna i en matberedare. Tillsätt äggulan och arbeta snabbt ihop till en deg.
Kavla ut degen och ta ut rundlar med ett mått, lite större än formarna. Lägg degen i formarna och tryck till.
Fyllning: Riv mandelmassan och vispa den krämig med smör. Vispa i äggen, ett i taget, och rör i kakao och vaniljsocker.
Fördela fyllningen i formarna och grädda strax under ugnens mitt i 15 minuter.
Tosca: Rosta hasselnötterna i en torr stekpanna. Gnugga av skalen i en ren handduk. Grovhacka alla nötterna.
Koka upp grädde, socker, mjöl, smör och sirap. Småkoka i ett par minuter och rör i nötterna.
Fördela toscasmeten på kakorna och grädda klart i 7 minuter.