Lättsötade mandelkakor med chokladkräm

Dubbla mandelkakor med chokladkräm i mitten smakar magiskt gott. Dessutom är kakorna är lättsötade och glutenfria.

22 stycken

Du behöver

  • 4 dl mandelmjöl
  • 4 äggvitor
  • 4 msk sockerersättning

Kräm

¾ dl vispgrädde
100 g mörk choklad
2 tsk sockerersättning
1 krm vaniljpulver

Garnering

100 g mörk choklad
kokos

Ugn: 175°

Gör så här

1

Blanda mandelmjöl, äggvita och sockerersättning och klicka ut 44 kakor på plåt med bakpapper. Grädda mitt i ugnen i 15 minuter. Låt svalna på plåten.

2

Kräm: Koka upp grädden och ta den av värmen. Lägg i hackad choklad, sötning och vaniljpulver och rör om tills chokladen smält. Låt krämen stelna. Lägg ihop kakorna med kräm emellan.

3

Garnering: Smält chokladen över vattenbad och doppa snittytan först i choklad och sedan i kokos. Låt stelna.

Scroll to Top