12 bitar
Du behöver
- 250 g kyld smördeg
- 150 g färskost med smak av grillad paprika
- 6 strimlade soltorkade tomater
- 10 färska basilikablad
- 1 ½ dl riven lagrad ost
Pensling
1 ägg
1 tsk sesamfrön
Garnering
½ dl crème fraîche
6 skivor parmaskinka
basilikablad
Ugn: 200°
Gör så här
Rulla ut smördegen plant och bred på färskosten. Strimla tomater och basilikablad och strö över osten.
Rulla ihop rullen från långsidan, som en rulltårta. Lägg med skarven nedåt i en långpanna med bakplåtspapper.
Pensling: Pensla rullen med ägg och strö på sesamfrön.
Grädda strax under ugnens mitt i 20–22 minuter eller tills rullen fått fin färg. Låt svalna. Skär i bitar.
Garnering: Vispa crème fraichen hårt med elvisp. Klicka ut lite på varje bit.
Dela skinkskivorna och lägg på dem tillsammans med basilika.