10 bitar
Du behöver
- 4 ägg
- 2 dl strösocker
- 1 ½ dl vetemjöl
- 1 dl potatismjöl
- 2 tsk bakpulver
Fyllning
2 dl vispgrädde
200 g färskost
1 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
300 g jordgubbar
Garnering
2 dl vispgrädde
300 g jordgubbar
Ugn: 175°
Gör så här
Vispa ägg och socker pösigt med elvisp. Blanda mjöl, potatismjöl och bakpulver och sikta ner i smeten. Blanda väl.
Häll smeten i en smord, bröad form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen i 35 minuter. Låt svalna.
Fyllning: Vispa grädden. Vispa i färskosten och vispa till en fast kräm. Vispa i florsocker och vaniljsocker. Tärna jordgubbarna och rör i.
Dela kakan i 3 bottnar. Lägg samman med fyllning emellan.
Garnering: Vispa grädden och bred den runt och ovanpå kakan. Toppa med jordgubbar.