4 portioner
Du behöver
- 75 g smör
- 2 vitlöksklyftor
- 4 majskolvar
- 150 g fetaost
- 1 dl hackad persilja
Picklad chili
½ dl ättiksprit 12 %
1 dl strösocker
1.5 dl vatten
2 röda chilifrukter
Gör så här
1
Picklad chili: Koka upp ättiksprit, socker och vatten tills sockret lösts upp. Skär chilin i tunna skivor och häll över den heta lagen. Låt svalna.
2
Smält smöret i en kastrull. Krossa vitlöksklyftorna och lägg ner i smöret. Låt smöret sjuda på svag värme tills det är ljusbrunt och doftar nötigt.
3
Grilla eller stek majskolvarna runt om tills de fått fin färg. Ställ majskolven på en skärbräda och skär av kornen, gärna i stora sjok.
4
Ta upp vitlöken från smöret och blanda med majskorn och smulad fetaost. Lägg upp på ett fat och toppa med persilja och picklad chili.