Påskrulle med marsipan och nougat

Påskrullen med marsipan och nougat skärs i tunna skivor och smakar magiskt gott. Toppa med strössel eller hackade nötter.

35 bitar

Du behöver

  • florsocker
  • 400 g marsipan
  • 200 g nougat, rumsvarm

Chokladganache

100 g mörk choklad
3/4 dl vispgrädde

Garnering

färgat strössel

Gör så här

1

Pudra underlag och kavel med lite florsocker.

2

Rulle: Kavla ut marsipanen till en rektangel, ca 30 x 30 cm. Bred nougaten på marsipanen. Använd gärna en kniv med svikt, till exempel en palettkniv. Om nougaten är för hård kan du ställa den i mikron 1–2 sekunder.

3

Rulla ihop som en rulltårta. Lägg rullen i kylen under tiden du förbereder chokladganachen.

4

Chokladganache: Finhacka chokladen och lägg bitarna i en bunke. Koka upp grädden i en kastrull och häll den över chokladen. Rör tills blandningen gått ihop helt och ställ den i kylen. Rör då och då tills den är bredbar, inte rinnig.

5

Ta ut påskrullen och bred på chokladganachen, inte på undersidan.

6

Garnering: Strö över strössel och ställ svalt. Skär i tunna skivor vid servering.

Scroll to Top