Porchetta med salami och vitlök

Porchettan är en perfekt rätt till påskbuffén. Köttet sköter sig självt i ugnen samtidigt som man förbereder något annat. Hittar du ingen stor kotlettrad så gör två mindre.

Du behöver

  • 1.5 kg benfri kotlettrad
  • 200 g salami
  • 5 st rosmarinkvistar
  • 10 st timjankvistar
  • 15 st basilikablad
  • 1 dl grovhackad persilja
  • 6 st vitlöksklyftor
  • rivet skal av 2 citroner
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 msk smör

Servering

rostade cocktailtomater gärna på kvist
kokta sockerärtor
bönor
rosmarinkvistar

Ugn: 175°

Gör så här

1

Putsa köttet och skär snitt längs med så att det blir en stor platta.

2

Finhacka salamin. Plocka örterna från kvistarna och finhacka dem. Skala och hacka vitlöken.

3

Tvätta citronerna, riv skalet och blanda med örter, salami och vitlök. Fördela blandningen på köttet. Rulla ihop som en rulltårta och bind upp med steksnöre.

4

Salta och peppra köttet. Hetta upp smöret i en stekpanna och bryn köttet runt om.

5

Lägg över i en form eller långpanna med bakplåtspapper och tillaga klart strax under ugnens mitt tills innertemperaturen är 70°. När ca 15 minuter återstår, lägg in cocktailtomaterna och rosta dem.

6

Ta ut köttet och låt vila i 10 minuter innan det skivas upp.

7

Servering: Lägg det skivade köttet på kokta sockerärtor och bönor tillsammans med de rostade tomaterna och rosmarinkvistar.

Scroll to Top