Du behöver
- 1.5 kg benfri kotlettrad
- 200 g salami
- 5 st rosmarinkvistar
- 10 st timjankvistar
- 15 st basilikablad
- 1 dl grovhackad persilja
- 6 st vitlöksklyftor
- rivet skal av 2 citroner
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 2 msk smör
Servering
rostade cocktailtomater gärna på kvist
kokta sockerärtor
bönor
rosmarinkvistar
Ugn: 175°
Gör så här
Putsa köttet och skär snitt längs med så att det blir en stor platta.
Finhacka salamin. Plocka örterna från kvistarna och finhacka dem. Skala och hacka vitlöken.
Tvätta citronerna, riv skalet och blanda med örter, salami och vitlök. Fördela blandningen på köttet. Rulla ihop som en rulltårta och bind upp med steksnöre.
Salta och peppra köttet. Hetta upp smöret i en stekpanna och bryn köttet runt om.
Lägg över i en form eller långpanna med bakplåtspapper och tillaga klart strax under ugnens mitt tills innertemperaturen är 70°. När ca 15 minuter återstår, lägg in cocktailtomaterna och rosta dem.
Ta ut köttet och låt vila i 10 minuter innan det skivas upp.
Servering: Lägg det skivade köttet på kokta sockerärtor och bönor tillsammans med de rostade tomaterna och rosmarinkvistar.