4 portioner
Du behöver
- 550 g fläskfilé
- smör till stekning
- salt och peppar
- 1 gul lök
- 150 g champinjoner
- 1 msk färsk timjan
- 250 g färsk smördeg
- 1 msk dijonsenap
- 4 skivor lufttorkad skinka
- 1 ägg
Madeirasås
1 schalottenlök
2 msk smör
2 msk vetemjöl
1 tsk strösocker
2 ½ dl madeiravin
1 dl vatten
1 msk soja
2 msk kalvfond
Servering
klyftpotatis
haricots verts
Ugn: 225°
Gör så här
Putsa köttet. Bryn det runt om i smör. Krydda med salt och peppar. Låt svalna till rumstemperatur.
Skala och hacka löken. Ansa och hacka champinjonerna. Fräs löken i smör tills den börjar mjukna. Lägg i svampen och fräs tills all vätska kokat bort. Krydda med salt, peppar och timjan. Låt svalna till rumstemperatur. Både kött och fyllning måste svalna, annars smälter smördegen.
Rulla ut smördegen. Bred senapen på köttet. Lägg ut skinkskivorna på plastfolie och bred på svampfyllningen. Lägg på köttet. Rulla skinkskivorna runt köttet.
Lägg rullen på smördegen och rulla ihop. Lägg med skarven nedåt på bakplåtspapper. Pensla med uppvispat ägg och skär några hål i degen.
Grädda i nedre delen av ugnen i 25 minuter, tills innertemperaturen är 65°. Låt vila i 10 minuter före servering.
Madeirasås: Skala och hacka löken. Fräs den mjuk i smör. Tillsätt mjöl och socker och fräs ett par minuter.
Späd med vin, vatten, soja och fond och koka i 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Servering: Skiva upp köttet och servera med klyftpotatis, madeirasås och haricots verts.