Du behöver
- 200 g mandelmassa
- 1 st äggvita
Fyllning
200 g rumsvarmt smör
1 dl siktat florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 dl hallon
Garnering
200 g vit choklad i bitar
dekorationskulor
Ugn: 175°
Gör så här
Riv mandelmassan i en bunke. Tillsätt äggvita och blanda till en smet.
Fördela smeten i en spritspåse. Spritsa ut släta rundlar i en femkronas storlek i en långpanna med bakplåtspapper.
Grädda strax under ugnens mitt i ca 10 minuter. Låt svalna på plåten.
Fyllning: Vispa smör, florsocker och vaniljsocker tills det är riktigt fluffigt. Tillsätt hallon och fortsätt vispa till en slät kräm.
Spritsa eller skeda ut smörkrämen på kakbottnarna så att de blir toppiga. Låt stå i kylen tills de blir riktigt kalla.
Garnering: Smält chokladen över vattenbad. Häll den i ett glas. Sätt en tandpetare i kakbottnen och doppa kakan i choklad. Toppa med en dekorationskula. Låt stelna i kylen.