Du behöver

  • 200 g mandelmassa
  • 1 st äggvita

Fyllning

200 g rumsvarmt smör
1 dl siktat florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 dl hallon

Garnering

200 g vit choklad i bitar
dekorationskulor

Ugn: 175°

Gör så här

1

Riv mandelmassan i en bunke. Tillsätt äggvita och blanda till en smet.

2

Fördela smeten i en spritspåse. Spritsa ut släta rundlar i en femkronas storlek i en långpanna med bakplåtspapper.

3

Grädda strax under ugnens mitt i ca 10 minuter. Låt svalna på plåten.

4

Fyllning: Vispa smör, florsocker och vaniljsocker tills det är riktigt fluffigt. Tillsätt hallon och fortsätt vispa till en slät kräm.

5

Spritsa eller skeda ut smörkrämen på kakbottnarna så att de blir ­toppiga. Låt stå i kylen tills de blir riktigt kalla.

6

Garnering: Smält chokladen över vattenbad. Häll den i ett glas. Sätt en tandpetare i kakbottnen och doppa kakan i choklad. Toppa med en dekorationskula. Låt stelna i kylen.