Du behöver

  • 50 g smör
  • 1 dl florsocker
  • 1 dl havregryn
  • 400 g sockerkakssmulor
  • 0.5 dl kaffe
  • 2 msk rom
  • 2 st tårtlock av marsipan

Garnering

100 g mörk choklad

Gör så här

1

Vispa ihop smör, florsocker och havregryn med elvisp.

2

Smula ner sockerkakorna i blandningen och vispa samman. Tillsätt kaffe och rom. Ta lite kaffe i taget så att blandningen får fin konsistens. Vispa igen.

3

Rulla ut smeten till längder med önskad tjocklek på en skärbräda eller bricka med bakplåtspapper. Ställ kallt i minst 1 timme, gärna i kylen.

4

Rulla ut de färdigkavlade marsipanlocken. Lägg rullarna på marsipanen och skär ut lagom bitar till kakorna. Forma rullarna och lägg med skarven nedåt. Låt stå kallt.

5

Garnering: Smält chokladen över vattenbad. Doppa ändarna på rullarna i choklad. Låt stelna på bakplåtspapper.