Citronbakad torsk med fetaost

Den citronbakade torsken kan göras på fryst torskrygg. Ringla lite fräsch basilikaolja över.

Du behöver

  • 900 g fast potatis
  • 2 msk olivolja
  • 1 st citron
  • 4 bitar fryst torskrygg tinade
  • 150 g fetaost
  • 400 g cocktailtomater på kvist
  • 1 dl urkärnade oliver
  • salt och svartpeppar

Basilikaolja

1 kruka basilika
2 st vitlöksklyftor
saft av en halv citron
0.5 dl olivolja
1 tsk flytande honung
1 tsk salt

Servering

dillvippor
citronskal

Ugn: 200°

Gör så här

1

Dela potatisen och fördela den i en form med bakplåtspapper. Ringla över olivolja, strö över lite salt och blanda.

2

Rosta strax under ugnens mitt i ca 20 minuter.

3

Basilikaolja: Repa basilikan. Ta undan några blad till garnering. Skala vitlöken. Mixa basilika, vitlök, citronsaft, olivolja, honung och salt.

4

Ta ut formen ur ugnen. Dela citronen och lägg i formen tillsammans med torsk, fetaost i bitar, tomater och oliver. Salta och peppra.

5

Ställ tillbaka formen strax under ugnens mitt och rosta i 13–15 minuter.

6

Servering: Ringla basilikaolja över och toppa med dillvippor och citronskal.

Annons
Scroll to Top