4 portioner
Du behöver
- 4 st fläskkotletter
 - salt och svartpeppar
 - smör till stekning
 - 2 st gula lökar
 - 2.5 dl grädde
 - 1 dl vatten
 - 1 dl vitt vin
 - 3 msk kalvfond
 - 200 g broccoli
 - 150 g sockerärtor
 - 140 g gräddädel
 - 2 dl småbladig spenat
 - 0.5 dl finhackad persilja
 
Servering
pressad potatis
Gör så här
1
Krydda kotletterna med salt och peppar. Hetta upp smör i en stekpanna och stek kotletterna ca 2 minuter per sida. Ta upp dem.
2
Skala och finhacka löken. Hetta upp smör i stekpannan och fräs löken blank utan att den får färg.
3
Späd med grädde, vatten, vin och fond och låt såsen koka samman ett par minuter.
4
Ansa broccolin. Dela i små buketter och koka i lättsaltat vatten.
5
Ansa sockerärtorna och koka i lättsaltat vatten i ca 1 minut.
6
Smula ner osten i såsen. Lägg i kotletter och broccolibuketter.
7
Dela sockerärtorna och vänd ner i pannan. Vänd ner spenaten. Strö över persiljan. Smaka av.
8
Servering: Servera med pressad potatis.











                            
                            
                            
                            
                            
                            
            
            







                            
                            
                            








                            
                            
        









                            
                            
                            






