Pasta med ­aubergine, salami och mozzarella

Pastan med aubergine får god smak av salami och blir härligt krämig tack vare mozzarellan.

4 stycken

Du behöver

  • 1 aubergine
  • 1 tsk salt
  • 400 g penne
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 gul lök
  • 2 msk olivolja, 1 + 1
  • 400 g krossade tomater
  • salt och peppar
  • 1 dl pastavatten
  • ½ kruka basilika, hackad
  • 125 g mozzarella
  • 75 g salami

Gör så här

1

Tärna auberginen. Strö över salt och låt dra i 10 minuter.

2

Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Spara 1 dl av pastavattnet.

3

Skala och hacka vitlök och lök. Fräs mjuka i olja. Tillsätt krossade tomater och småkoka i 5 minuter.

4

Torka av auberginen och stek den i olja tills den fått lite färg. Lägg ner den i tomatsåsen och koka upp. Smaka av med salt och peppar.

5

Blanda pastan med såsen, pastavattnet och basilika.

6

Lägg upp i djupa tallrikar och blanda ner mozzarellan i bitar och strimlad salami.

Scroll to Top