14 stycken

Du behöver

  • 1 st kyld smördeg
  • 1 st uppvispat ägg

Fyllning

100 g strimlad rökt skinka
2 dl vispgrädde
2 st ägg
2 dl riven cheddarost
0.5 st gul lök
1 msk olja
1 tsk salt
1 krm svartpeppar

Garnering

2 msk färskost
2 msk frysta lingon

Ugn: 200°

Gör så här

1

Rulla ut smördegen enligt förpackningens anvisningar. Sporra eller skär ut kvadrater, 8–10 cm stora. Lägg dem i folieformar. Pensla med ägg.

2

Fyllning: Dela skinkan i tärningar och blanda med grädde, ägg och ost. Skala och finhacka löken.

3

Hetta upp oljan och fräs löken blank utan att den får färg. Krydda med salt och peppar. Vänd ner i äggsmeten.

4

Fördela i formarna och grädda strax under ugnens mitt i 15–17 minuter eller tills pajerna fått fin färg och stannat helt. Låt svalna lite.

5

Garnering: Blanda färskost och lingon. Toppa pajerna med en klick.