Du behöver
- 300 g pumpa vältvättad
- 3 msk olivolja + extra till formen
- salt och peppar
- 280 g pasta 4 portioner, skruvar, rigatoni eller penne
- 1 burk béchamelsås ca 500 g
- 2 dl grädde
- 150 g riven ost t ex cheddar
- 25 g rucola
Garnering
2 msk hackad bladpersilja
Ugn: 225°
Gör så här
1
Tärna pumpan. Blanda pumpa och olivolja på en plåt med bakplåtspapper. Salta, peppra och rosta i mitten av ugnen ca 15 minuter.
2
Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen och låt den rinna av i ett durkslag. Häll tillbaka pastan i kastrullen.
3
Blanda i bechamelsås och grädde. Koka upp under omrörning.
4
Blanda i ost, rucola och den rostade pumpan. Smaka av med salt och peppar.
5
Häll pastan i en oljad ugnssäker form och gratinera i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
6
Garnering: Garnera med persilja.
När man ska tillaga pumpan bör den vara mogen. Knacka lätt på skalet – om den är mogen hörs en dov och ihålig klang.