Sötpotatissoppa med dillräkor

Sötpotatissoppan blir krämig och matig. Toppa med dillmarinerade räkor och servera med frasiga parmesanpinnar. Lättlagad middag eller förrätt för två!

Du behöver

  • 350 g sötpotatis
  • 0.5 st gul lök
  • 1 msk smör
  • 5 dl vatten
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 1 dl vispgrädde
  • salt och peppar

Dillräkor

100 g skalade räkor
1 msk dill
1 msk gräslök
2 tsk rapsolja

Parmesanpinnar

1 st fryst smördegsplatta
1 st ägg
1 dl finriven parmesan
1 msk sesamfrön

Ugn: 225°

Gör så här

1

Skala sötpotatisen och löken och skär i bitar. Fräs i smör i en gryta utan att det tar färg.

2

Späd med vatten och buljongtärning och småkoka i 15 minuter. Mixa soppan slät.

3

Tillsätt vinäger och grädde och koka upp. Smaka av med salt och peppar.

4

Dillräkor: Blanda räkor, dill, gräslök och olja. Häll upp soppan i tallrikar och toppa med räkorna.

5

Parmesanpinnar: Låt smördegen tina i rumstemperatur. Pensla med uppvispat ägg och strö på ost och sesamfrön. Tryck till så att det fastnar.

6

Skär degen i remsor och vrid dem. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen i 10 minuter.

Scroll to Top