Du behöver
- 350 g sötpotatis
- 0.5 st gul lök
- 1 msk smör
- 5 dl vatten
- 1 st grönsaksbuljongtärning
- 1 tsk vitvinsvinäger
- 1 dl vispgrädde
- salt och peppar
Dillräkor
100 g skalade räkor
1 msk dill
1 msk gräslök
2 tsk rapsolja
Parmesanpinnar
1 st fryst smördegsplatta
1 st ägg
1 dl finriven parmesan
1 msk sesamfrön
Ugn: 225°
Gör så här
Skala sötpotatisen och löken och skär i bitar. Fräs i smör i en gryta utan att det tar färg.
Späd med vatten och buljongtärning och småkoka i 15 minuter. Mixa soppan slät.
Tillsätt vinäger och grädde och koka upp. Smaka av med salt och peppar.
Dillräkor: Blanda räkor, dill, gräslök och olja. Häll upp soppan i tallrikar och toppa med räkorna.
Parmesanpinnar: Låt smördegen tina i rumstemperatur. Pensla med uppvispat ägg och strö på ost och sesamfrön. Tryck till så att det fastnar.
Skär degen i remsor och vrid dem. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen i 10 minuter.