4 portioner

Du behöver

  • 500 g oskalade räkor
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 gul lök
  • 1 msk olivolja
  • 2 tomater
  • 2 dl vatten
  • 1 msk fiskfond
  • 400 g passerade tomater
  • 2 dl vispgrädde
  • salt och svartpeppar
  • 150 g salladsärtor
  • 300 g torsk
  • 300 g lax
  • 200 g kokta musslor
  • dillkvistar

Apelsinmajonnäs

2 dl majonnäs
2 tsk apelsinsaft
rivet skal av en halv apelsin

Gör så här

1

Skala räkorna och förvara dem svalt. Finhacka all lök. Fräs löken blank i olja i en kastrull. Tärna tomaterna och vänd ner i lökfräset.

2

Koka ihop vatten och fond och häll över löken tillsammans med passerade tomater. Låt koka ett par minuter.

3

Tillsätt grädden. Koka upp och smaka av med salt och peppar. Ta kastrullen från värmen.

4

Koka salladsärtorna i lättsaltat vatten 1 minut. Lyft upp med hål­slev.

5

Putsa och dela fisken i kuber. Lägg ner dem i det kokande vattnet ett par minuter. Lyft upp med hålslev.

6

Lägg fisk, sallads­ärtor, räkor och musslor i 4 djupa tallrikar. Häll över såsen. Toppa med dill.

7

Apelsinmajonnäs: Blanda samtliga ingredienser och servera majonnäsen till grytan.