Du behöver
- 4 skiva rågbröd
- smör
- 100 g färskost
- 1.5 msk riven pepparrot
- 1.5 msk hackad persilja
- 4 st salladsblad
- 8 skiva rostbiff
- 2 st saltgurkor
- 0.5 st röd paprika
Karamelliserad lök
2 st gula lökar
2 msk smör
1 msk strösocker
1 msk vit balsamvinäger
Gör så här
Bred smör på brödskivorna.
Blanda färskost med riven pepparrot och hackad persilja.
Fördela salladsbladen på bröden och lägg på rostbiffen.
Skiva gurkorna tunt på längden. Strimla paprikan. Fördela allt på bröden.
Klicka ut färskostblandningen på kanten.
Karamelliserad lök: Skala och skiva löken. Hetta upp smöret på hög värme och bryn löken. Sänk värmen och låt löken mjukna 10 minuter. Tillsätt sockret. Häll på vinäger och låt koka in.
Toppa med karmelliserad lök och persilja.
Ett äkta smörrebröd har generöst med fyllning. Här med rostbiff och läcker lök!
Karamellisera gärna löken i förväg. Sedan är det bara att värma den och toppa smörrebrödet vid servering. Gott som förrätt eller till vickning.