4 portioner
Du behöver
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 1 msk smör
- 250 g fryst bladspenat
- 7 dl vatten
- 400 ml kokosmjölk
- 1 grönsaksbuljongtärning
- 2 krm malen muskotnöt
- 400 g frysta gröna ärter
- rivet skal av en halv citron
- 1 msk pressad citronsaft
- salt och peppar
Palsternackschips
2 palsternackor
2 msk olivolja
flingsalt
Servering
krasse
skivade rädisor
Ugn: 200°
Gör så här
Skala och hacka lök och vitlök. Fräs löken mjuk i smör i en gryta utan att den får färg.
Tillsätt spenat, vatten, kokosmjölk, buljongtärning och muskotnöt. Sjud i 10 minuter.
Lägg i ärter och koka upp soppan. Mixa den slät och smaka av med citronskal, citronsaft, salt och peppar.
Palsternackschips: Skala och hyvla palsternackorna tunt med mandolin eller potatisskalare. Blanda med olja och bred ut på plåt med bakplåtspapper. Strö över flingsalt.
Rosta mitt i ugnen tills det fått fin färg, ca 10 minuter.
Servera soppan med palsternackschips, krasse och skivade rädisor.