Grön ärtsoppa med palsternackschips

En läckert grön soppa med ärtor, bladspenat och kokosmjöl. Servera med frasiga palsternackschips, krasse och rädisor.

4 portioner

Du behöver

  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk smör
  • 250 g fryst bladspenat
  • 7 dl vatten
  • 400 ml kokosmjölk
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 2 krm malen muskotnöt
  • 400 g frysta gröna ärter
  • rivet skal av en halv citron
  • 1 msk pressad citronsaft
  • salt och peppar

Palsternackschips

2 palsternackor
2 msk olivolja
flingsalt

Servering

krasse
skivade rädisor

Ugn: 200°

Gör så här

1

Skala och hacka lök och vitlök. Fräs löken mjuk i smör i en gryta utan att den får färg.

2

Tillsätt spenat, vatten, kokosmjölk, buljongtärning och muskotnöt. Sjud i 10 minuter.

3

Lägg i ärter och koka upp soppan. Mixa den slät och smaka av med citronskal, citronsaft, salt och peppar.

4

Palsternackschips: Skala och hyvla palsternackorna tunt med mandolin eller potatisskalare. Blanda med olja och bred ut på plåt med bakplåtspapper. Strö över flingsalt.

5

Rosta mitt i ugnen tills det fått fin färg, ca 10 minuter.

6

Servera soppan med palsternackschips, krasse och skivade rädisor.

Scroll to Top