Du behöver
- 500 g frysta blåbär
- 1 msk strösocker till bären
- 2 msk potatismjöl
- 125 g smör
- 2.5 dl havregryn
- 1.5 dl vetemjöl
- 0.75 dl strösocker till smuldegen
- 2 msk ljus sirap
Råkräm
4 st äggulor
2 msk strösocker
3 dl vispgrädde
1 msk vaniljsocker
Ugn: 200°
Gör så här
1
Blanda bär, socker och potatismjöl i en pajform. Nyp ihop smör, havregryn, mjöl, socker och sirap till en smuldeg och fördela över bären.
2
Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 min. Täck med bakplåtspapper om pajen får för mycket färg.
3
Råkräm: Vispa äggulor och strösocker fluffigt. Vispa grädden och vänd ihop med äggvispet. Smaka av med vaniljsocker och servera råkrämen till pajen.