Tomatsoppa med fetaost- och örtkräm

En krämig tomatsoppa är enkel att koka ihop till vardagsmiddagen. Toppa soppan med en god örtkräm!

4 portioner

Du behöver

  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja
  • 2 förpackningar krossade tomater á 400 gram
  • 5 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 tsk torkad basilika
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk flytande honung

Fetaost- och örtkräm

150 g fetaost
½ dl crème fraîche
3 msk finhackad basilika

Garnera med

basilika

Gör så här

1

Finhacka lök och vitlök. Hetta upp oljan i en kastrull och fräs lök och vitlök blankt och smidigt i ca 5 minuter utan att det får färg.

2

Tillsätt krossade tomater, vatten, buljongtärning och basilika och låt allt koka upp. Låt koka i ca 5 minuter.

3

Mixa soppan slät, späd med grädde och koka upp. Smaka av med salt, peppar och flytande honung.

4

Fetaost- och örtkräm: Smula fetaosten och blanda med crème fraiche och finhackad basilika.

5

Vid servering, lägg en klick kräm i soppan. Garnera med basilikablad och strö eventuellt sesamfrön eller andra frön över soppa och kräm.

Scroll to Top