4 portioner
Du behöver
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 1 msk olivolja
- 2 förpackningar krossade tomater á 400 gram
- 5 dl vatten
- 1 grönsaksbuljongtärning
- 1 tsk torkad basilika
- 1 dl vispgrädde
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 1 msk flytande honung
Fetaost- och örtkräm
150 g fetaost
½ dl crème fraîche
3 msk finhackad basilika
Garnera med
basilika
Gör så här
1
Finhacka lök och vitlök. Hetta upp oljan i en kastrull och fräs lök och vitlök blankt och smidigt i ca 5 minuter utan att det får färg.
2
Tillsätt krossade tomater, vatten, buljongtärning och basilika och låt allt koka upp. Låt koka i ca 5 minuter.
3
Mixa soppan slät, späd med grädde och koka upp. Smaka av med salt, peppar och flytande honung.
4
Fetaost- och örtkräm: Smula fetaosten och blanda med crème fraiche och finhackad basilika.
5
Vid servering, lägg en klick kräm i soppan. Garnera med basilikablad och strö eventuellt sesamfrön eller andra frön över soppa och kräm.