6 portioner
Du behöver
- 150 g vit choklad
- 3 äggulor
- 2 msk florsocker
- 3 dl vispgrädde
Äppelcrunch
3 äpplen
1 msk smör
0.5 dl ljust muscovadosocker
1 tsk kanel
25 g smör
2 msk ljus sirap
50 g cashewnötter
0.75 dl havregryn
Gör så här
1
Skala, kärna ur och tärna äpplena. Fräs dem mjuka i smör, muscovadosocker och kanel.
2
Chokladkräm: Smält chokladen över vattenbad. Vispa äggulor och florsocker krämigt. Vispa grädden. Vänd ner chokladen i äggkrämen och vänd ner grädden.
3
Fördela äppelbitarna i portionsglas, spara lite till garnering. Fyll på med chokladkrämen och låt stelna i kyl i ett par timmar.
4
Smält samman sirap och smör i en stekpanna. Lägg i grovt hackade nötter och havregryn och rosta i 5 minuter tills det börjar få färg. Häll upp på bakplåtspapper och låt svalna.
5
Toppa glasen med crunch och äppelbitar.