6 portioner
Smörstekta äpplen
3 äpplen
1 msk smör
½ dl ljust muscovadosocker
1 tsk kanel
Chokladkräm
150 g vit choklad
3 äggulor
2 msk florsocker
3 dl vispgrädde
Äppelcrunch
25 g smör
2 msk ljus sirap
50 g cashewnötter
¾ dl havregryn
Gör så här
- Skala, kärna ur och tärna äpplena. Fräs dem mjuka i smör, muscovadosocker och kanel.
- Chokladkräm: Smält chokladen över vattenbad. Vispa äggulor och florsocker krämigt. Vispa grädden. Vänd ner chokladen i äggkrämen och vänd ner grädden.
- Fördela äppelbitarna i portionsglas, spara lite till garnering. Fyll på med chokladkrämen och låt stelna i kyl i ett par timmar.
- Smält samman sirap och smör i en stekpanna. Lägg i grovt hackade nötter och havregryn och rosta i 5 minuter tills det börjar få färg. Häll upp på bakplåtspapper och låt svalna.
- Toppa glasen med crunch och äppelbitar.











































