4 portioner
Du behöver
- 3 dl kantareller
- 350 g valfri pasta, t ex penne eller tagliatelle
- 2 mellanstora schalottenlökar
- 1 vitlöksklyfta
- 25 g smör
- 4 msk vetemjöl
- 2.5 dl vispgrädde
- 2 dl standardmjölk
- 1 dl kokvatten från pastan
- 0.5 dl grovhackad persilja
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 1 msk fransk senap
- 1.5 dl färskriven parmesanost
Garnera med
persilja
gräslök
Servera med
färskriven parmesanost
Gör så här
Ansa och grovhacka kantarellerna. Ta undan några hela till garnering.
Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Häll av vattnet men glöm inte att ta undan 1 dl till såsen.
Finhacka lök och vitlök och fräs den blank och smidig i smöret utan att den får färg. Tillsätt svampen och fräs i några minuter till. Fräs även den hela svampen och lägg åt sidan till garnering.
Pudra över mjölet och rör om. Tillsätt grädde och låt koka upp under omrörning. Tillsätt mjölk samt pastavatten och låt såsen koka ett par minuter till lagom konsistens.
Vänd ner hackad persilja, salt, peppar, senap samt riven ost i såsen.
Blanda pasta och sås. Garnera med de hela svamparna och kryddgrönt och servera med färskriven parmesanost.