Du behöver
Pizzadeg
25 g jäst
2 dl vatten
1 tsk salt
2 msk olivolja
4.5 dl vetemjöl
Sås
1 dl crème fraîche
2 tsk grovkornig senap
peppar
Fyllning
2 dl riven mozzarella
250 g kokt kall färskpotatis
250 g cocktailtomater
4 st salladslökar
Garnera med
gräslök och dill
Ugn: 250°
Gör så här
Pizzadeg: Smula jästen i en degskål. Tillsätt vatten och rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, olja och mjöl och arbeta degen väl i maskin tills degen är smidig. Låt jäsa övertäckt i 45 minuter.
Kavla eller tryck ut degen på en plåt med bakplåtspapper.
Sås: Blanda crème fraiche med senap och peppar och bred över degen.
Fyllning: Strö över mozzarella. Skär potatisen i tunna skivor och lägg på den. Dela tomaterna och lägg ovanpå. Skiva salladslöken och strö ovanpå.
Grädda mitt i ugnen i 15 minuter. Strö över gräslök och dill.