Tomat- och färskpotatispizza

Lägg färskpotatisen på pizzan! Här ihop med solmogna tomater.

Du behöver

Pizzadeg

25 g jäst
2 dl vatten
1 tsk salt
2 msk olivolja
4.5 dl vetemjöl

Sås

1 dl crème fraîche
2 tsk grovkornig senap
peppar

Fyllning

2 dl riven mozzarella
250 g kokt kall färskpotatis
250 g cocktailtomater
4 st salladslökar

Garnera med

gräslök och dill

Ugn: 250°

Gör så här

1

Pizzadeg: Smula jästen i en degskål. Tillsätt vatten och rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, olja och mjöl och arbeta degen väl i maskin tills degen är smidig. Låt jäsa övertäckt i 45 minuter.

2

Kavla eller tryck ut degen på en plåt med bakplåtspapper.

3

Sås: Blanda crème fraiche med senap och peppar och bred över degen.

4

Fyllning: Strö över mozzarella. Skär potatisen i tunna skivor och lägg på den. Dela tomaterna och lägg ovanpå. Skiva salladslöken och strö ovanpå.

5

Grädda mitt i ugnen i 15 minuter. Strö över gräslök och dill.

Scroll to Top