Du behöver

Deg

50 g jäst
2 dl mjölk
0.5 dl vispgrädde
2 st ägg
175 g rumsvarmt smör
1 tsk salt
1 dl strösocker
2 tsk bakpulver
11 dl vetemjöl

Fyllning

75 g sötmandel
150 g rumsvarmt smör
1 msk vaniljsocker
1 dl strösocker
150 g skivad rabarber

Pensling

ägg

Glasyr

3 dl florsocker
5 tsk vatten

Ugn: 250°

Gör så här

1

Deg: Smula jästen i en skål. Värm mjölk och grädde till 37° och häll över jästen. Rör tills den lösts upp. Blanda i ägg, smöret i klickar, salt, socker, bakpulver och mjöl. Arbeta degen väl i maskin i 10 minuter. Täck med plastfolie och låt degen vila i kylen i 30 minuter.

2

Fyllning: Mixa mandeln och blanda i smöret. Fortsätt mixa till en jämn smet. Blanda i vaniljsocker och socker.

3

Ta upp degen på mjölat bakbord och dela i två bitar. Kavla ut varje till en platta, 40 x 24 cm. Skär ut ­rutor, 8 x 8 cm. Lägg en klick fyllning och lite rabarber på varje, vik in hörnen mot mitten och tryck till.

4

Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa övertäckta i 1 timme. Pensla med uppvispat ägg och grädda mitt i ugnen i ca 8 minuter. Låt svalna.

5

Rör ut florsocker med vatten och glasera bullarna.