4 portioner
Du behöver
- 1 kg kycklinglårfiléer
- 1 ½ tsk flingsalt
- 2 krm svartpeppar
- 2 paket skivad bacon à 140 g
Rostad potatis-sallad
900 g delikatesspotatis
2 msk olivolja
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
5 strimlade salladslökar
2 grillade röda paprikor
1 kruka basilika, hackad
150 g smulad chèvre
2 msk rostade pumpafrön
Avokadoröra
2 avokador
20 g hackad koriander, ca 1 kruka
½ lime, rivet skal och saft
Garnera med
färsk rosmarin
Ugn: 225°
Gör så här
Putsa lårfiléerna och salta och peppra runt om. Linda baconskivor runt filéerna. Fäst med tandpetare.
Lägg kycklingen på oljat galler med skarven nedåt. Grilla på båda sidorna tills kycklingen fått fin färg och är helt genomstekt.
Tvätta potatisen och lägg den i en bakplåtspappersklädd långpanna. Blanda med olja, salt och peppar. Rosta strax under ugnens mitt i ca 25 minuter. Ta ut och vänd ner salladslök, paprika, basilika och ost. Strö över pumpafrön och garnera med rosmarin.
Kärna ur och mosa avokadon. Blanda med koriander, limeskal, limesaft och salt. Rör om. Servera med övriga ingredienser på en plåt.