4 portioner

Du behöver

  • 1 kg kycklinglårfiléer
  • 1 ½ tsk flingsalt
  • 2 krm svartpeppar
  • 2 paket skivad bacon à 140 g

Rostad potatis-sallad

900 g delikatesspotatis
2 msk olivolja
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
5 strimlade salladslökar
2 grillade röda paprikor
1 kruka basilika, hackad
150 g smulad chèvre
2 msk rostade pumpafrön

Avokadoröra

2 avokador
20 g hackad koriander, ca 1 kruka
½ lime, rivet skal och saft

Garnera med

färsk rosmarin

Ugn: 225°

Gör så här

1

Putsa lårfiléerna och salta och peppra runt om. Linda baconskivor runt filéerna. Fäst med tandpetare.

2

Lägg kycklingen på oljat galler med ­skarven nedåt. Grilla på båda sidorna tills kycklingen fått fin färg och är helt genomstekt.

3

Tvätta potatisen och lägg den i en bakplåtspappersklädd långpanna. Blanda med olja, salt och peppar. Rosta strax ­under ugnens mitt i ca 25 minuter. Ta ut och vänd ner salladslök, paprika, basilika och ost. Strö över pumpafrön och garnera med rosmarin.

4

Kärna ur och mosa avokadon. Blanda med koriander, limeskal, ­limesaft och salt. Rör om. Servera med övriga ingredienser på en plåt.