Du behöver
- 3 l späda kirskålsblad ansade
- 2 st salladslökar
- 2 st vitlöksklyftor
- 1 krm chiliflakes
- 4 msk olivolja
- 400 g spagetti
- 2 st stora ägg
- 2 st stora äggulor
- 2 dl Parmesan-ost finriven
- salt
- nymald svartpeppar
Topping
knaperstekt bacon
riven parmesanost
Gör så här
Skölj kirskålen och torka noga. Skär större blad i bitar. Strimla salladslöken och hacka vitlöken.
Fräs kirskål, salladslök, vitlök och chiliflakes i olivolja i en stekpanna. Grönskan ska precis bara bli mjuk och sjunka ihop. Ställ åt sidan.
Koka pastan i saltat vatten tills den är nätt och jämnt kokt.
Vispa ihop ägg, äggulor och hälften av osten. Krydda med salt och nymald peppar.
Häll av pastans kokvatten och låt rinna av. Lägg ner pastan i stekpannan med kirskål, värm och blanda om.
Dra stekpannan från värmen och rör ner ägg-blandningen. Blanda noga så att all pasta täcks av sås.
Strö över knaperstekt bacon och parmesanost.