Du behöver
- 1 st sats pajdeg
Fyllning
2 dl riven lagrad ost
2 msk klippt gräslök
100 g kallrökt lax
Äggstanning
3 st ägg
1.5 dl vispgrädde
3 msk riven pepparrot
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Garnera med
50 g skivad kallrökt lax
dillvippor
rivet citronskal
Ugn: 225°
Gör så här
Gör pajdegen. Kavla ut den och ta ut rundlar, ca 10 cm i diameter. Placera i folieformar.
Blanda ost och gräslök. Lägg det i formarna. Fördela laxen ovanpå.
Vispa samman äggstanningen och häll den i formarna. Peta med en gaffel så att den rinner ner ordentligt.
Grädda strax under ugnens mitt i 15–17 minuter.
Garnera pajerna med lax rullad till rosor. Toppa med dill och citronskal.